YANGıN KAPıSı - GENEL BAKış

yangın kapısı - Genel Bakış

yangın kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin selim şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

You gönül email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Yangın Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilişkilı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü anında hızla tahliye olmasını sağlayıcı bu hâlet gönül kaybı olmaması derunin önemlidir.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın bizatihi kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve dumanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı sıkı tıkızya kapanmaktadır.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile bina kucaki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, katıksız afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Gücvenliğiniz bağırsakin yangın kapısı mutlaka olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde zaruri olan Yangın kapısı istanbul sistemler emektar apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Yangın merdiveni bapsı kullanımında ilgi edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem anlayışlevinin yitirilmemesi ciğerin hem bile merdivenin sadece amacı ciğerin kullanılabilmesi ciğerin bu unsura özen edilmelidir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belirli standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asıl kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın Bapsı ana amacı insanoğluın ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında tek kenarıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

Report this page